Fixa vardagsfesten med lövbiff och rädisor! Tillsammans med klibbigt ris och frisk rädissallad blir den här vardagsrätten med asiatisk touch en vinnare i varje hem – och i alla åldrar.

Den här rätten kan man dessutom själv ställa hettan på. Gillar du när det bränner på tungan och svetten pärlar sig i pannan? Dra på lite extra och dubbla de torra kryddorna i receptet, så lär du inte bli besviken!


Ingredienser för två portioner

1 krm chilipulver
0,5 tsk kryddblandningen ”five spice”
2 msk honung
3-4 skivor lövbiff
Olja
1 tsk rökt paprikapulver
En näve färsk persilja
Ris
1 knippe rädisor
4 stjälkar salladslök
0,5 tsk salt
1 krm krossad sichuanpeppar
2 msk soja
0,5 tsk svartpeppar
0,5 dl vatten

Allt vi lagar | Het lövbiff med fräsch rädissallad

Dags att laga!

  1. Skär ner lövbiffen i centimetertjocka strimlor och sätt igång att koka riset enligt anvisningen på paketet.
  2. Blanda de torra kryddorna – chilipulver, ”five spice”, paprikapulver, sichuanpeppar, salt och svartpeppar – i en liten skål eller bunke.
  3. Innan det är dags för köttstekning, släng ihop rädissalladen: Snoppa av rädisorna och skiva dem tunt, och gör sedan detsamma med salladslöken. Avsluta med att grovhacka persilja och blanda ihop allt till en härlig sallad.
  4. Köttdags! Stek lövbiffen i olja på hög värme – gärna i omgångar – tills den fått fin stekyta runt om. När all lövbiff är stekt: sänk värmen rejält och lägg tillbaka köttet i pannan. Strö omedelbart över den torra kryddblandningen och tillsätt sedan honung, soja och vatten. Rör om och låt blandningen sjuda tills vätskan kokat in.
  5. Servera alltsammans i en djup tallrik.

Allt vi lagar | Het lövbiff med fräsch rädissallad   Allt vi lagar | Het lövbiff med fräsch rädissallad

Summering
recipe image
Recept
Het lövbiff med fräsch rädissallad
Publicerad