Enkel att förbereda, supergod att äta. Overnight oats har snabbt blivit det trendigaste man kan ställa fram på frukostbordet. Och vi förstår varför!
Med bara några få ingredienser, och en nypa framförhållning, förvandlas de ganska tråkiga havregrynen till magisk frukostbas som du kan kombinera i oändlighet.
Här visar vi receptet för overnight oats med jordgubbar och pistagenötter.
Ingredienser till två portioner
2 dl havregryn
1 dl soyamjölk
0,5 krm vaniljextrakt
1,5 dl vaniljyoghurt
Garnering & servering
10 jordgubbar
Kokosflarn
Pistagenötter
Dags att blanda!
- Blanda soyamjölk, vaniljextrakt, vaniljyoghurt och hälften av jordgubbarna i en blender. Mixa tills blandningen blir slät.
- Häll över blandningen i en bunke och tillsätt havregryn. Rör runt!
- Portionera upp i två lagom stora glas, och ställ in dem i kylen. Vi valde att plasta in våra portioner för att undvika att den så kallade kylskåpssmaken!
- Låt portionerna stå och svälla till sig över natten.
- Garnera med jordgubbar, kokosflarn och krossade pistagenötter. Servera!
Tips: Det är bara fantasin som sätter gränser för den här fantastiska rätten! Välj fritt bland dina favoritfrukter, nötter och bär – och hitta din egen favoritkombination. Vi valde att smaksätta våra med bland annat: jordgubbar, blåbär, kaffe och choklad.

Liknande inlägg
Denise & Victor

"Vad vill du äta idag?"
Det är vi – Denise och Victor – som driver den här bloggen, matportalen, receptsidan ... ja, kalla det vad ni vill! Här hittar ni iallafall alla de recept vi älskar att laga, blandat med lite annat smått och gott som hör vardagen och den dagliga matlagningen till. Häng med – och låt dina sinnen inspireras!