Enkel att förbereda, supergod att äta. Overnight oats har snabbt blivit det trendigaste man kan ställa fram på frukostbordet. Och vi förstår varför!

Med bara några få ingredienser, och en nypa framförhållning, förvandlas de ganska tråkiga havregrynen till magisk frukostbas som du kan kombinera i oändlighet.

Här visar vi receptet för overnight oats med jordgubbar och pistagenötter.


Ingredienser till två portioner

2 dl havregryn
1 dl soyamjölk
0,5 krm vaniljextrakt
1,5 dl vaniljyoghurt

Garnering & servering

10 jordgubbar
Kokosflarn
Pistagenötter

Allt vi lagar | Overnight Oats Jordgubb

Dags att blanda!

  1. Blanda soyamjölk, vaniljextrakt, vaniljyoghurt och hälften av jordgubbarna i en blender. Mixa tills blandningen blir slät.
  2. Häll över blandningen i en bunke och tillsätt havregryn. Rör runt!
  3. Portionera upp i två lagom stora glas, och ställ in dem i kylen. Vi valde att plasta in våra portioner för att undvika att den så kallade kylskåpssmaken!
  4. Låt portionerna stå och svälla till sig över natten.
  5. Garnera med jordgubbar, kokosflarn och krossade pistagenötter. Servera!

 

Tips: Det är bara fantasin som sätter gränser för den här fantastiska rätten! Välj fritt bland dina favoritfrukter, nötter och bär – och hitta din egen favoritkombination. Vi valde att smaksätta våra med bland annat: jordgubbar, blåbär, kaffe och choklad.

Allt vi lagar | Overnight Oats blåbär Allt vi lagar | Overnight Oats kaffe Allt vi lagar | Overnight Oats choklad Allt vi lagar | Overnight Oats blåbär jordgubb

Summering
recipe image
Recept
Overnight Oats – trendigt och gott på frukostbordet
Publicerad