Cupcakes är kanske som godast när de små och söta. Tillsammans med en klassisk vaniljfrosting – och din egen fantasifulla garnering – blir de här små godbitarna en självklar succé!
Ingredienser till cirka 12 minicupcakes
0,75 tsk bakpulver
75 gram rumsvarmt smör
0,75 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 dl vetemjöl
1 st ägg
Garnering & servering
Hallon
Hasselnötter
Kokosflarn
Marsipan
Maräng
Pistagenötter
Vaniljfrosting
Dags att baka!
- Börja med att värma upp ugnen till 170 grader. Vispa sedan strösocker och ägg till en pösig smet.
- Blanda ner vetemjöl, vaniljsocker, smör och bakpulver och vispa snabbt ihop allt till en fast och fin smet.
- Skopa ner smeten i små cupcake-formar, och grädda dem i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Cupcakesen är klara när de är fasta rakt igenom – känn efter med en potatissticka för att kolla så de inte är kladdiga i mitten.
- Ta ut dem ur ugnen och låt dem svalna.
- Nu är det dags för det roliga: garneringen!
Vaniljfrosting
5 dl florsocker
3 msk mjölk
75 gram smör
1 msk vaniljsocker
- Blanda flor- och vaniljsocker i en bunke.
- Smula ner smöret och vispa försiktigt.
- Tillsätt mjölken lite i taget.
- Vispa på hög hastighet i några minuter.

Liknande inlägg
Denise & Victor

"Vad vill du äta idag?"
Det är vi – Denise och Victor – som driver den här bloggen, matportalen, receptsidan ... ja, kalla det vad ni vill! Här hittar ni iallafall alla de recept vi älskar att laga, blandat med lite annat smått och gott som hör vardagen och den dagliga matlagningen till. Häng med – och låt dina sinnen inspireras!