Töm skafferiet på mjöl och nötter. Blanda – och skjuts in i ugnen! Ja, svårare än så är det faktiskt inte att fixa de perfekt limpa för en härlig söndagsfrukost.

Det bästa med receptet är att det går att variera i oändlighet, ta bara vad som finns hemma! Det går jättebra att byta ut både mjölsorterna och nötterna mot något annat gott. Men tänk på att behålla tre deciliter vetemjöl.

Glöm bara inte att äta brödet medan det fortfarande är lite lite varmt!

Allt vi lagar | Söndagslimpa   Allt vi lagar | Söndagslimpa

Ingredienser

1,5 tsk bakpulver
1,5 tsk bikarbonat
2 tsk brödkrydda
4,5 dl lättfil
3 dl grahamsmjöl
2 dl hackade hasselnötter
1 dl havregryn
0,5 dl linfrön
0,5 dl pumpafrön
1,5 dl rågsikt
2 tsk salt
0,5 dl ljus sirap
0,5 dl solrosfrön
3 dl vetemjöl

Garnering & servering

Hasselnötter
Havregryn
Salt

Allt vi lagar | Söndagslimpa

Dags att baka!

  1. Värma upp ugnen till 200 grader och klä en lång brödform i bakplåtspapper.
  2. Blanda samman sirap och lättfil i en stor bunke.
  3. Hacka hasselnötterna och blanda ner dem i filblandningen. Tillsätt sedan brödkrydda, grahamsmjöl, havregryn, linfrön, pumpafrön, solrosfrön. rågsikt, salt och vetemjöl.
  4. Blanda försiktigt ner bikarbonat och bakpulver.
  5. Rör ihop alltsammans till en klistrig smet.
  6. Häll över smeten i brödformen, och garnera med hackade hasselnötter, havregryn och lite salt.
  7. Skjuts in i ugnen! Grädda brödet i cirka 45 minuter.
  8. Känn efter med en potatissticka om brödet är genombakat. Låt svalna en stund innan du skivar upp brödet
Summering
recipe image
Recept
Söndagslimpa
Publicerad