Laxen – alla bantare och fiskälskares absoluta favoritfirre. Och hur toppar man då en sån favorit? Jo, med en varmrökt laxsallad såklart!
Här har vi låtit den varmrökta varianten av lax spela huvudrollen i en riktig höjdare till vardagssallad – laxsallad! – som går att kombinera i all oändlighet. Och som dessutom är klockren att ta till när tiden tryter!
Ingredienser (för tre-fyra personer)
1/2 gurka
Ett knippe rädisor
En kruka fräsch sallat
Salt
Ett halvt paket frysta sockerärtor
Ett halvt paket frysta sojabönor
6-8 plommontomater
2 rejäla bitar varmrökt laxfilé (gärna ordentligt kryddad)
En näve färska ärtskott
Garnering & servering
Citron
Valfri Dressing
Pumpafrön
Solrosfrön
Dags att laga!
- Börja med att skära ner gurkan och plommontomaterna i lagom stora bitar – helt efter tycke och smak. Skär också ner rädisorna i tunna skivor.
- Koka upp saltat vatten i en mellanstor kastrull. När vattnet kokar: sänk ner de frysta sockerärtorna och sojabönorna. Koka grönsakerna tills de blivit genomtinade, men fortfarande behåller sin spänst (det brukar handla om någon, eller maximalt några, minuter).
- Lägg upp salladen på ett stort fat eller liknande. Börja med kruksallat i botten, och bygg sedan på med sockerärtor, sojabönor, gurka, tomater och rädisor.
- Bryt ner de varmrökta laxfiléerna i munsbitar och sprid dem över salladsbädden.
- Strössla slutligen hela anrättningen med ärtskott, pumpafrön och solrosfrön.
- Servera med citron och valfri dressing eller sås.

Recept: Varmrökt laxsallad med gröna godsaker
Liknande inlägg
Denise & Victor

"Vad vill du äta idag?"
Det är vi – Denise och Victor – som driver den här bloggen, matportalen, receptsidan ... ja, kalla det vad ni vill! Här hittar ni iallafall alla de recept vi älskar att laga, blandat med lite annat smått och gott som hör vardagen och den dagliga matlagningen till. Häng med – och låt dina sinnen inspireras!